top of page

Bruschetteria


In Toscane en Umbrië is een etentje niet in te denken zonder de befaamde gegarneerde bruschetta’s (uitgesproken <broesketta>) en hun bijpassende charcuterie, dit met een heerlijk gekoeld glaasje prosecco!

Onze klanten van Casalino kennen ons lievelingsrestaurantje in Monterchi, een klein dorpje op een 6-tal kilometers van onze b&b…puur genieten onder de lindebomen!

We hebben onze hespen, capocollo, salame en kazen meegebracht, alsook een hele lekkere prosecco… het enige was niet mogelijk was is het typische ongerezen zoutloze brood. En zonder dat brood geen authentieke bruschetta’s!

Ik ben dus gaan spieken bij een plaatselijk bakkerij’tje, en heb een van de lieve dame een pakje “pasta madre” meegekregen – letterlijk moederdeeg – wat eigelijk niet meer is dan een zuurdesem. Sindsdien ben ik zelf mijn brood gaan bakken, zorgvuldig mijn zuurdesem voedend.

Met onze foodtruck brengen we dus een stukje Toscane bij U thuis!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page